Aurakatu 8 (KOP-kolmio 3.krs.), 20100 Turku
Avoinna ark. 8.30–16.30. Muina aikoina sop. mukaan
Asianajotoimisto Aura

Historia

Yhteystiedot

 Asianajotoimisto Auran historiaa

Asianajotoimisto Aura on Varsinais-Suomen suurimpia ja taustaltaan vanhimpia asianajotoimistoja. Olemme palvelleet asiakkaitamme vuodesta 1947, jolloin Abel Hasan perusti Asianajotoimisto Abel Hasan Advokatbyrån Turkuun.

Tuohon aikaan Turussa oli parikymmentä asianajajan ammatissa toimivaa lakimiestä ja heitä oli Abel Hasanin mukaan vain kahta tyyppiä: eteviä ja erittäin eteviä. Erona oli se, että erittäin etevät olivat ahkerampia. Asianajajille oli yleistä tarvetta Suomessa sodan jälkeen selvästi lisääntyneiden rikosjuttujen myötä, minkä lisäksi myös siviilijuttuja, etenkin avioeroja, tuli lisääntyvissä määrin hoidettaviksi. Abel Hasan oli laajalti tunnettu, monipuolinen ja arvostettu yleisjuristi, joka ajoi aina vahvasti päämiehensä etua.

Urho Salminen tuli Abel Hasanin palvelukseen lakimieheksi vuonna 1952 ja osakkaaksi vuonna 1961. Sittemmin, vuonna 1966, toimiston nimeksi muutettiin Asianajotoimisto Abel Hasan, Urho Salminen Kommandiittiyhtiö. Urho Salminen oli verbaalisesti hyvin lahjakas, ahkera ja erittäin hyvähermoinen. Salminen kuului aikansa tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin turkulaisiin juristeihin ja oli mukana monessa taloudellisessa toiminnassa ja myös Suomen Asianajajaliiton toiminnassa.

Leo Laaksonen tuli lakimieheksi Urho Salmisen johtamaan yhtiöön vuonna 1969 ja sittemmin osakkaaksi vuonna 1974. Toimintaa jatkaneen yhtiön nimeksi annettiin Asianajotoimisto Salminen & Laaksonen. Asianajotoimisto Salminen & Laaksosessa työskenteli säännöllisesti kolme lakimiestä ja se oli kooltaan suurimpia toimistoja Turussa. Vielä 1960 – 1970-luvullakin turkulaisissa asianajotoimistoissa oli vain noin 20 päätoimista lakimiestä ja toimistot olivat pieniä, enimmäkseen yhden miehen toimistoja.

Urho Salmisen lopetettua asianajotoimintansa Leo Laaksonen jatkoi toimistoa yhdessä asianajaja Ari Soisalon kanssa ja yhtiön nimi muutettiin Asianajotoimisto Laaksonen & Soisalo Oy:ksi. Asianajotoimisto Laaksonen & Soisalo Oy yhdistyi vuonna 1999 Asianajotoimisto Perho & Salonen Oy:n kanssa. Tuossa yhtiössä työskentelivät vuonna 1981 oman toimistonsa perustanut asianajaja Jussi Perho ja yhtiökumppaniksi vuonna 1987 tullut asianajaja Ilkka Salonen. Uuden toimiston nimeksi annettiin Asianajotoimisto Laaksonen Perho Salonen Heinonen Oy tuolloisen omistajapohjan mukaisesti. Yhtiö muutti nimensä Asianajotoimisto Aura Oy:ksi vuonna 2012.

Olemme toimineet yhdistymisestä 1.9.1999 lähtien historiallisessa, vuonna 1964 Kansallis-Osake-Pankin konttoriksi valmistuneessa ja siitä nimensä saaneessa KOP-kolmiossa, osoitteessa Aurakatu 8. Yhtiömme modernit ja väljät toimitilat mahdollistavat etäneuvottelujen käymisen ja suurempienkin kokousten järjestämisen. Toimistoomme on helppo tulla myös omalla autolla vuonna 2020 valmistuneen Toriparkin hyvien paikoitusmahdollisuuksien ansiosta.

Copyright © 2024 Asianajotoimisto Aura